Magyar Ifjúsági Terepfutó Válogatott keretválogató

Felhívás

A Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség felhívást tesz közzé a Magyar Ifjúsági Terepfutó Válogatott keret helyeire. Az International Skyrunning Fedretaion (ISF), 2019-ben Olaszországban rendezi meg az általa kiírt ifjúsági
világbajnokságot.
Részletek: skyrunning.com

 • A világbajnokságon 2 távon (sky, vertical) rendeznek versenyt.
 • A szövetség 12 helyre (6 leány és 6 fiú) várja a jelentkezéseket.
 • A pályázóknak a következő feltételeket kell teljesíteni:
  1. Tagság egy olyan sportegyesületben, amely tagja az MSTSZ-nek. Az
  aktuális taglista elérhető a mstsz.hu oldalon.
  2. Érvényes sportorvosi igazolás.
  3. Nevezés és indulás az MSTSZ vertical és sky távú terepfutó
  bajnokságán.
  A bajnokság és a bajnokságra nevezés részletei: mstsz.hu
  Az MSTSZ vertical és sky távú bajnoksága 2-2 fordulós bajnokság. A pályázónak mindkét fordulóban rajthoz kell állni. A 12 győztes (6 leány és 6 fiú) utazhat a világbajnokságra.

Életkori kategóriák:
1. Youth A (ifjusági): 2002-2003-ban születettek.
2. Youth B (junior): 1999- 2000- 2001-ben születettek.
3. U23: 1996- 1997- 1998-ban születettek.

A világbajnokságra utazó válogatott keret többi tagját a szövetség saját belátása és anyagi lehetőségei szerint jelöli ki.
A szövetség biztosítja a nevezést, a versenyre utazást, a hazautazást és a szállást.
Minden résztvevőnek a csapattal kell kiutazni és hazautazni. A versenyzőkkel nem utazhatnak együtt hozzátartozók, ismerősök. Nem lakhatnak velük egy szálláson. A versenyzőknek a kiutazástól a hazaérkezésig a kijelölt csapatvezető utasításait kell végrehajtani.
Kérjük, hogy a válogatott kerettagságra pályázó versenyzők, jelentkezzenek a bajnokságra a www.mstsz.hu oldalon, továbbá az mstsz@mstsz.hu e-mail címen. Az e-mail címre kérjük elküldeni:
név, születési idő, lakcím, elérhetőség (telefon, e-mail cím), megpályázott táv, egyesület neve (MSTSZ tagegyesület), érvényes sportorvosi igazolás (vagy jelentkezés az MSTSZ sportorvosi vizsgálatára), továbbá egy fénykép, amin jól felismerhető a versenyző.
Jelentkezési határidő: 2019. április 20.
Megjegyzés: Az MSTSZ április hónapban, székhelyén (1024 Budapest, Lövőház utca 39.) sportorvosi vizsgálatot tart, melyen valamennyi, az MSTSZ által kiírt nemzeti bajnokságban induló sportoló díjmentesen részt vehet. Pontos időpont és további információk hamarosan az MSTSZ weboldalán és Facebook oldalán (www.facebook.com/mstsz) lesznek elérhetők.
Sikeres és eredményes felkészülést kívánunk:

Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség
Budapest, 2019.03.26.